Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Om jobbet

Nu behöver vi din hjälp till vårt Familjeteam!  Vi är 14 st familjebehandlare där några är tjänstlediga till viss del och det är anledningen till att vi söker dig. Jobbet handlar om förändringsarbete tillsammans med familjer, barn och unga 0-21år, utifrån ett biståndsbedömt beslut.

Arbetstiden är i grunden mån-fre 8-16:30 där det finns utrymme för visst annat upplägg. Ibland kräver uppdraget arbetstid på annan tid och då är vi , när det fungerar, flexibla i detta. 

Teamet är välfungerande och har mycket att göra. Samtliga familjebehandlare har god kompetens, erfarenhet, engagemang och ett gott klimat - så du hamnar i ett mycket gott gäng där vilja och självklarhet i att stötta varandra finns. Vi har roligt tillsammans!

Vi ser gärna att du börjar hos oss så fort som möjligt och kommer även ha anställningsintervjuer löpande.

Arbetsuppgifter

  • Förändringsarbete genom samtal och stöd i olika form där det kan handla om att praktiskt vara med i vissa moment. Möten med familjerna kan ske på vårt kontor, i vår behandlings- lägenhet, där det är lämpligt eller i familjens hem.
  • Samverkan och samarbete med nätverket runt barnet, privat och professionellt.
  • Kartläggning och observationsuppdrag kan förekomma.
  • Familjebehandlande samt ungdomsbehandlande uppdrag, beroende på inflöde.
  • Sedvanlig dokumentation samt uppföljning.


Arbetet kan variera i vad du som familjebehandlare gör men utgår alltid från barnets behov och de mål för detta, som socialsekreterarens utredning kommit fram till. Arbetet sker tillsammans med familjen och bygger på tydlighet, struktur och inte minst på en arbetsallians och behandlingsrelation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan möta människor i olika livssituationer med olika förutsättningar och som är bra på att skapa relationer och skicklig på att föra förändringsinriktade samtal. I detta är du prestigelös och ödmjuk samt trygg i dig själv.

Du har socionom/socialpedagogutbildning eller annan liknande relevant beteendevetenskaplig högskoleutbildning. Du behöver även ha ett salutogent förhållningssätt med förmåga att se och bygga på styrkor samt ett lösningsinriktat synsätt där du tänker framåt. Det är önskvärt att du har erfarenhet från att möta barn och ungdomar samt att du har jobbat med behandling/förändringsarbete. B - körkort är ett krav, likväl som god svenska i tal och skrift.

Villkor

Tjänsten är en 100% visstids anställning fram till nästa höst med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/583
Kontakt
  • Ellinor Ekensskär, 0522-696902
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb