Uddevalla kommun, Socialtjänsten

Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Vi söker fyra engagerade medarbetare till våra verksamheter inom sektionen för Vuxen och funktionshinder

Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du är engagerad i ditt arbete, har ett gott bemötande och tycker om att skapa relationer och samarbeta. Du är positiv och gillar att sprida energi och glädje! Du tycker även att det är roligt att vara kreativ och komma på nya idéer!

Är du en engagerad och positiv individ med ett varmt bemötande, som uppfyller kraven? Skicka in din ansökan idag!

Beskrivning

Tjänsterna är resurstjänster vilket innebär att man är övertalig en verksamhets grundbemanning med placering villkorad efter behov inom samtliga av avdelningens verksamheter. 

Placeringen utgår från en basverksamhet som grund dock blir man placerad på annan arbetsplats om/när behov uppstår. Detta gällande både planerade likväl akuta behov. Arbetstiderna varierar mellan dag- respektive kvällspass, heldagar samt helg. Sovande jour förekommer på vissa verksamheter i dagsläget.

Verksamheter

Melodivägen, Järvstigen, Banjovägen och Loftvägens boenden med särskild service är boenden för personer med omfattande svårigheter att klara sin vardag utifrån psykisk funktionsnedsättning samt även viss samsjuklighet. Stödet innefattar stöd i den enskildes hem men kan även innefatta sociala insatser för att exempelvis bryta isolering. Insatserna syftar till att den enskilde ska kunna klara av att bo så självständigt som möjligt med målsättning om att klara en egen bostad. Verksamheterna är bemannade dygnet runt och ett krav för anställning är att kunna arbeta heldagspass samt dygnspass med sovande jour. Utbildningskrav är undersköterska med inriktning psykiatri, socialpsykiatrisk vård eller vad arbetsgivaren bedömer är likvärdigt.

Hasselbackens aktivitetshus och Skogslyckans bokcafé är en arbetsplats där du kommer att kartlägga behov och resurser hos den enskilde och utifrån detta hitta individuella lösningar för att nå målet sysselsättning. Detta kan innebära att du fungerar som stöd på sysselsättningsplatsen och även samverkar mycket med andra myndigheter och andra aktörer för att uppnå bästa resultat.

Vi har ett stort fokus på hälsa och friskvård och att motivera våra brukare till fysisk aktivitet. Du möter brukarna både individuellt och i grupp

Boendestödet arbetar med individuellt utformat stöd som anpassas efter brukarens behov och som kan innebära stödinsatser i den enskildes hem eller i form av mer utåtriktad social kontakt. Insatserna utförs tillsammans med brukaren i syfte att öka dennes funktionsförmåga, bidra till ökad självständighet och möjlighet för brukaren att bo kvar i sitt hem. Utbildningskrav är undersköterska med inriktning psykiatri, socialpsykiatrisk vård eller vad arbetsgivaren bedömer är likvärdigt.

 

Varje dag arbetar vi för att våra brukare ska få en trygg och meningsfull vardag där är det viktigt att ett gott och varmt bemötande sitter i ryggmärgen! För oss innebär livskvalitet för våra brukare att få ha inflytande över sitt dagliga liv och sitt eget hem, att bli sedd och respekterad är en grund för trygghet och trivsel.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att stödja personer i sin vardag enligt socialtjänstens intentioner vilket innebär att man ska bevara, förändra och utveckla människors egna resurser.

Det ingår att utföra vissa hälso- och sjukvårdande uppgifter efter delegation från sjuksköterska och rehabiliteringspersonal. Det ingår även social dokumentation. Det är även viktigt att du bidrar till ett gott arbetsklimat för kollegor och en god hemmamiljö för hyresgästerna.

Kvalifikationer

Vård- och omsorgsprogrammet samt kursen ”vård och omsorg specialisering” inom (social-) psykiatriområdet samt någon av följande valbara kurser; ”socialpedagogik”, ”socialt arbete 1” eller ”socialt arbete 2”.

Eller

Barn- och fritidsprogrammet inriktningen pedagogiskt och socialt arbete samt någon av de valbara kurserna ”socialt arbete 2”, ”specialpedagogik 1”, ”specialpedagogik 2”, ”psykologi 1” eller ”psykologi 2b”. Ytterligare krav är godkänt i svenska 1 (100 poäng) och samhällskunskap (50 poäng) på gymnasienivå, utifrån vård och omsorgscollege kravnivå.

Alternativt

Annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig.

Det är meriterande om du arbetat med psykisk ohälsa tidigare samt har erfarenhet av missbruk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Lediga befattningar: 4

Krav på B-körkort (manuell)

Rekrytering påbörjas under ansökningstidens gång. Urval och intervjuer sker löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/578
Kontakt
  • Magnus Ankarbåge, 0522-697698
  • Sandra Kullberg, 0522-698007
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0522-696000
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb