Uddevalla kommun, Socialtjänsten

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Välkommen att söka tjänsten som behandlingsassistent vid Fyrens stödboende.

Fyrens stödboende är en etablerad verksamhet inom sektionen för missbruk, socialpsykiatri och personlig assistans. Vi har en god arbetsgemenskap med de boende i fokus. Fyrens verksamhet ansvarar för olika former av boendelösningar med stöd samt möjlighet till en väl etablerad arbetsträning. Tjänsten innefattar varierande arbetsuppgifter inom verksamheten t ex motiverande samtal, drogtestning och praktiska göromål.

Fyren står inför ett förändringsarbete där vi skall utveckla och förbättra vår verksamhet. Syftet är att skapa de bästa förutsättningarna genom att vidareutveckla hemmaplanslösningar och med inriktning mot mer individualiserat stöd för de personer som vi möter i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av ett gott samarbete med både externa och interna aktörer.

Vi har extern handledning samt veckovisa gruppmetodsmöten.

Arbetsgivaren erbjuder friskvårdstimma och friskvårdsbidrag.

Krav- och kompetensspecifikation

Minst två års eftergymnasial utbildning inom behandlingsarbete, socialpedagogik eller motsvarande. Minst två års erfarenhet av stöd till personer med missbruk/beroende. God erfarenhet av pedagogiskt och strukturerat arbete både gällande hemmiljö och för ett självständiggörande av de personer som vi möter. Krav är att man har god kunskap av social dokumentation i utförarled. Meriterande är goda kunskaper och att man aktivt arbetat med t ex Motiverande samtal (MI), Ett självständigt liv (ESL), Återfallsprevention (ÅP), Vård och stöd samordning, Lågaffektivt bemötande.

God svenska i tal och skrift, gärna flerspråkig. Körkort är ett krav.

Övrigt

För närvarande är tjänstens arbetstider 8.00-16:30, men detta kan komma att ändras i samband med Fyrens utvecklingsarbete.

Rekrytering kommer att påbörjas innan sista ansökningsdatum av tjänsten.

Kompetenser

Självständighet
Uthållig
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Strukturerad
Kreativ
Mål och resultatorienterad
Pedagogisk insikt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/7
Kontakt
  • Anna Foldemark Molin, 0522-69 77 03
Publicerat 2020-01-14
Sista ansökningsdag 2020-01-28

Retour aux postes vacants