Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Uddevalla - en plats för hela livet

Om arbetsplatsen

Södergatan är en gruppbostad i kommunal regi i enlighet med LSS . Här bor 7 vuxna personer med varierande behov av stöd och service. Gruppbostaden är belägen centralt i Uddevalla city, med närhet till bussterminal för dig som pendlar kollektivt.

Arbetsgruppen är ett välfungerande team som består av 11 personal, varav 3 jobbar vaken natt. Nu söker vi en kollega för dag, kväll och helgtjänstgöring.

Arbetsuppgifter

 • Arbetet innebär att ge individuellt anpassat stöd i en trygg och stimulerande miljö utifrån varje persons enskilda behov.
 • Stöd vid kontakter med daglig verksamhet, familj, vänner samt att uppmuntra till och stödja i fritidsaktiviteter.
 • I arbetet ingår omsorg, ADL, sjukvårdande arbetsuppgifter på delegation från sjuksköterska och annan legitimerad personal.

Med fokus på Brukarnas självbestämmande, delaktighet och självständighet stöttar och hjälper vi de som bor på Södergatans Gruppbostad. De boendes behov och önskemål är i centrum för allt vi gör. Våra arbetsmetoder syftar till att stärka den enskildes självkänsla och tro på sina egna förmågor. Även dokumentation och alla i ett hem förekommande uppgifter såsom stöttning vid städning, tvätt, inköp och matlagning ingår i arbetsuppgifterna.

Du förväntas också täcka frånvaro i närliggande Grupp- och Servicebostäder vid behov.

Vi söker dig som

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synssätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du arbetar även bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Kvalifikationer

 • Du har vård- och omsorgsutbildning med inriktning funktionsnedsättning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Du behärskar svenska språket i både tal och skrift

Det är meriterande om du jobbat med målgruppen tidigare, samt jobbat med diverse digitala verksamhetssystem inom verksamhetsområdet.

Övrigt

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/581
Kontakt
 • Niklas Pettersson, 0522-697710
Facklig företrädare
 • Kommunal, nås via växeln, 0522-696000
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb