Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Uddevalla - en plats för hela livet

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till att våra elever och studerande når sina mål?

Uddevalla vuxenutbildning består av kommunal vuxenutbildning och yrkeshögskola vilket innebär en stor verksamhet som rymmer svenska för invandrare, allmänna kurser på grundläggande och gymnasial nivå, anpassad utbildning, ett stort antal gymnasiala yrkesutbildningar i olika former samt yrkeshögskoleutbildningar. Verksamheten organiseras i fem rektorsområden samt en enhet för administration och en enhet för planering och utveckling. Som specialpedagog ingår du i planerings- och utvecklingsenheten tillsammans med specialpedagog, utbildningskoordinatorer, utvecklare, kommunikatör, processledare och handläggare.


En ökande andel av eleverna inom vuxenutbildningen har studieproblematik som grundar sig i psykisk ohälsa, olika diagnoser eller ett i övrigt ”trassligt” liv som gör det svårt att få struktur i studierna. Tjänsten innebär att du självständigt lägger upp ditt arbete och uppdrag så att det tillgodoser aktuella behov. Dialog med rektor om behov, åtgärder och prioriteringar är centralt. Tjänsten kan innebära resor.


Välkommen till Uddevalla vuxenutbildning!

 

Arbetsuppgifter

  • Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att arbeta självständigt med stöd till elever inom vuxenutbildningen samt andra utbildningsformer för vuxna på både individ-, grupp- och organisationsnivå
  • Utredningar
  • Handledning och utbildning av personal
  • Uppföljningar av måluppfyllelse
  • Samarbete med lärare, rektorer, specialpedagog och andra professioner

Vem söker vi

Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du har en mycket god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med elever som har stora behov av stöd av olika orsaker. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Kvalifikationer

  • Specialpedagogexamen, speciallärarexamen eller motsvarande kompetens, gärna med några års relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete inom kommunal vuxenutbildning
  • Erfarenhet av elever med svenska som andraspråk

Det är meriterande om du har erfarenhet av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 8 januari 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/574
Kontakt
  • Madeleine Hansson, 0522-697112
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-27

Tillbaka till lediga jobb