Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Om arbetsplatsen

Uddevalla Vuxenutbildning består bland annat av Uddevalla Yrkeshögskola med ca tio utbildningar som ryms i ett rektorsområde. Vår yrkeshögskola är en av de två ledande YH-utbildarna i Fyrbodal. Högst på agendan sätter vi samarbete med arbetslivet för förbättrad kompetensförsörjning. Som YH-utbildare är det viktigt att säkerställa att innehållet i våra utbildningar hålls uppdaterat utifrån de krav som marknaden ställer på kvalificerad arbetskraft.​ Vi har en målsättning att utöka vårt utbud med yrkeshögskoleutbildningar. 

Uddevalla vuxenutbildnings största del av verksamhet är komvux med fyra rektorsområden. Enheten för planering och utveckling är en central del av vuxenutbildningens arbete med kompetensförsörjning och alla rektorsområden samarbetar och får stöd från enheten. Lärlingscentrum är också ett av våra viktiga verktyg i arbetet med kompetensförsörjning. Det finns en administrativ enhet som ger tekniskt och administrativt stöd till verksamheten. Utöver det har vi har ett mindre Lärcentra som ingår i det aktuella rektorsområdet. 

Arbetsuppgifter

Som rektor för våra utbildningar inom yrkeshögskolan ansvarar du för ca tio befintliga utbildningar på YH-nivå samt vårt Lärcentra. Cirka 75 procent av tjänsten innebär att leda och utveckla våra YH-utbildningar och utöver det ingår ansvar för Vuxenutbildningens SYV-organisation. Andra ansvarsområden kan tillkomma eller ersätta nuvarande ansvar. I arbetet ingår:

- Din främsta uppgift är att leda, och utveckla befintliga YH-utbildningar och ständigt undersöka behoven av att skapa nya YH-utbildningar som svarar på arbetslivets behov av kompetens
- Leda arbetet gentemot Myndigheten för Yrkeshögskolan, ansökningar, redovisningar m.m.
- Leda och utveckla kommunens studie- och yrkesvägledning för vuxna
- Enhetschef med personalansvar
- Medverka i Vuxenutbildningens ledningsgrupp
- Ledning av enhetens systematiska kvalitetsarbete

Vem söker vi

Som person tror vi att du har ett visionärt tänkande och bidrar med optimism och energi. Du är trygg, men modig och handlingskraftig och har förmågan att omsätta idé till verklighet.
Du har en tydlig kommunikativ ledarstil och arbetar strategiskt, systematiskt och målfokuserat. Du är en utmärkt kommunikatör och god lyssnare och är en chef som får medarbetare att växa genom att stödja och utmana.

Kvalifikationer

Du skall ha erfarenhet av offentlig verksamhet.
Du ska ha erfarenhet av att samarbeta med flera branschområden, särskilt viktigt med kunskaper och erfarenheter av att arbeta med branscher inom privat sektor.
Du har dokumenterad erfarenhet av framgångsrika utvecklingsprocesser och är väl insatt i lärprocesser och förutsättningar för vuxnas lärande.
Du ska ha förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare såväl som goda relationer och ett gott samarbete med din personal och inte minst de studerande.

Det är meriterande om du har
- rektorsutbildning
- ett brett nätverk i Fyrbodal

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240101
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/543
Kontakt
  • Björn Wärnberg, 0522-697521
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb