Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Elevhälsan för Uddevalla gymnasieskola söker skolsköterska 100 %. Som skolsköterska arbetar du med fokus på främjande och förebyggande arbete tillsammans med tvärprofessionella elevhälsoteam med skolkurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Tillgång till skolläkare som är gemensam för grundskolan och gymnasieskolan finns. Utöver detta har gymnasieskolan tillgång till skolpsykologer. Tjänsten är fördelad på två rektorsenheter. 

Gymnasieskolans skolsköterskor har gemensamma träffar med grundskolans skolsköterskor tillsammans med skolläkare och medicinskt ansvarig skolsköterska (MLA). Uddevalla gymnasieskolas elevhälsoteam samverkar med varandra under läsåret under ledning av enhetschef för elevhälsan.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska ansvarar du för att tillföra medicinskt och hälsovetenskapligt perspektiv till elevhälsans arbete med övriga professioner inom gymnasieskolan för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Du arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Tillsammans med elevhälsoteamet driver du hälsofrämjande processer utifrån gymnasieskolans elevhälsoplan och årshjul. 

Du genomför hälsosamtal och möter elever genom öppen mottagning samt planerade möten. Du samverkar med vårdnadshavare, socialtjänst och regionens vårdgivare. Du deltar i gemensamma träffar och kompetensutveckling för sjuksköterskegruppen samt på arbetsplatsträffar under ledning av din närmaste chef vid Uddevalla gymnasieskola. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad skolsköterska med vidareutbildning som distrikts-, barnsjuk- och/eller skolsköterska. Dina erfarenheter av hälsofrämjande och förebyggande arbete med fokus på ungdomar på organisations-, grupp- och individnivå är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med Prorenata, vårt journalsystem, är eftersträvansvärt. 

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du har också god förmåga att samarbeta i tvärprofessionella team samt med övrig skolpersonal. 

Tidigare arbete inom gymnasiet som skolsköterska är meriterande. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/128
Kontakt
  • Frida Söffing, 0522-696922
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Return to job vacancies