Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Beskrivning

Elevhälsan för Uddevalla gymnasieskola söker skolsköterska 100 %. Som skolsköterska arbetar du med fokus på främjande och förebyggande arbete tillsammans med tvärprofessionella elevhälsoteam med skolkurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Tillgång till skolläkare som är gemensam för grundskolan och gymnasieskolan finns. Utöver detta har gymnasieskolan tillgång till skolpsykologer. Tjänsten är fördelad på två rektorsenheter. 

Gymnasieskolans skolsköterskor har gemensamma träffar med grundskolans skolsköterskor tillsammans med skolläkare och medicinskt ansvarig skolsköterska (MLA). Uddevalla gymnasieskolas elevhälsoteam samverkar med varandra under läsåret under ledning av enhetschef för elevhälsan.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska ansvarar du för att tillföra medicinskt och hälsovetenskapligt perspektiv till elevhälsans arbete med övriga professioner inom gymnasieskolan för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Du arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Tillsammans med elevhälsoteamet driver du hälsofrämjande processer utifrån gymnasieskolans elevhälsoplan och årshjul. 

Du genomför hälsosamtal och möter elever genom öppen mottagning samt planerade möten. Du samverkar med vårdnadshavare, socialtjänst och regionens vårdgivare. Du deltar i gemensamma träffar och kompetensutveckling för sjuksköterskegruppen samt på arbetsplatsträffar under ledning av din närmaste chef vid Uddevalla gymnasieskola. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad skolsköterska med vidareutbildning som distrikts-, barnsjuk- och/eller skolsköterska. Dina erfarenheter av hälsofrämjande och förebyggande arbete med fokus på ungdomar på organisations-, grupp- och individnivå är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med Prorenata, vårt journalsystem, är eftersträvansvärt. 

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du har också god förmåga att samarbeta i tvärprofessionella team samt med övrig skolpersonal. 

Tidigare arbete inom gymnasiet som skolsköterska är meriterande. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/128
Kontakt
  • Frida Söffing, 0522-696922
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb