Uddevalla kommun, Socialtjänsten

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Verksamhetens mål

Verksamhetens mål är att de som är i behov av placering utanför det egna hemmet ska kunna bibehålla redan etablerade kontakter såsom nätverk, skola, sjukvård osv. Samt att under placeringstiden kunna bidra till ett förändringsarbete som gynnar barn och ungas fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär främst att arbeta utifrån behandlingsuppdraget från socialtjänsten där individuella behov och områden för personlig förändring finns nertecknade. Utöver uppdraget innebär tjänsten även att finnas till, stötta och hjälpa våra klienter i vardagen. Personalen arbetar tillsammans i ett team och fungerar också som kontaktpersoner till klienten vilket bland annat innebär att ha ett större ansvar runt sina klienter. Arbetsgruppen består av 8 behandlingsassistenter som arbetar på oregelbundna tider samt en verksamhetspedagog och en enhetschef som jobbar dagtid. I arbetet ingår dokumentation vilket innebär att föra journaler dagligen, skriva sammanfattningar samt genomförandeplan enligt BBIC.

På Athenagården möter vi olika målgrupper med individuella förutsättningar, förmågor samt problematik. Det är därför viktigt att ha ett flexibelt förhållningssätt och ett engagemang i att arbeta med människor som har olika behov. En placering på Athenagården sker alltid via socialtjänsten och boendetiderna beräknas vara korta. Det sker ett nära samarbete med främst socialsekreterare, men även med andra personer och verksamheter som kan vara aktuella för den enskilda ungdomen eller familjen under vistelsetiden. Arbetet sker utifrån ett miljöterapeutiskt synsätt som innebär att ta tillvara boendemiljön, situationer och händelser som sker i vardagen, vilket kan vara att t ex laga mat, städa och göra aktiviteter tillsammans med klienterna. Det salutogena och systemteoretiska synsättet är en röd tråd i verksamhetens metoddel, som bland annat innebär att belysa det som fungerar bra och att se den enskilde individen/familjen som en del i ett system (nätverk).

Kvalifikationer

2 års eftergymnasial nivå (120 hp eller yrkeshögskola om minst 2 år). B-körkort är ett krav samt goda kunskaper i Svenska både i tal och skrift.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete och främst HVB för ungdomar.

Vem söker vi?

Du ska ha ett intresse för människor och dess utveckling, och brinna främst för barn och ungdomar. Vara bekväm i att arbeta oregelbundna tider såsom kväll, natt och helg. Du ska ha god förmåga att samverka såväl internt som externt. Du ska gilla utmaningar!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/113
Kontakt
  • Marie Stjern, 0522-697672
Facklig företrädare
  • Nås via växeln , 0522-696000
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Return to job vacancies