Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Centrala elevhälsan söker en PTP-psykolog

Elevhälsan för grundskolan i Uddevalla är organiserad i en central enhet tillsammans med skolkuratorer, skolläkare, skolsköterskor och logopeder. Skolkuratorer och skolsköterskor har en central anställning men sin vardagliga tillhörighet på en eller två skolor.

Som PTP-psykolog kommer du att få en handledare med mångårig erfarenhet.

Som psykolog i elevhälsan har du ansvar att utifrån det psykologiska perspektivet och tillsammans med övriga professioner bidra till elevernas möjlighet att nå målen för utbildning, trivsel, studiero och trygghet i skolan. Psykolog i elevhälsan har som främsta uppgift är att arbeta främjande och förebyggande tillsammans med pedagoger och övrig elevhälsa genom tvärprofessionella insatser på individ, grupp och organisationsnivå. Du bidrar till att ge eleverna rätt förutsättningar att nå sina mål. Du kommer att vara kontaktpsykolog för några rektorer. Rektor beställer insatser av psykolog för sin skola. Som kontaktpsykolog tar du med ärenden till fördelningsmöten. Ärenden fördelas inom psykologgruppen vilket innebär att du kan få jobba med ärenden på kommunens alla grundskolor och grundsärskola.

Om dig

Vi ser gärna att du har stort intresse för pedagogisk psykologi och utvecklingspsykologi samt lockas av att arbeta med utvecklingsfrågor inom elevhälsan. Det är en fördel om du tidigare arbetat med barn och ungdomar.

Du ska kunna arbeta i team, både inom vår psykologgrupp och tvärprofessionellt, men också kunna ta stort ansvar för och ha förmåga att planera och slutföra arbetsuppgifter på egen hand. Att du är bra på att skapa öppna och förtroendefulla relationer med alla oavsett bakgrund och förutsättningar är en viktig egenskap. Vidare ska du vara trygg i dig själv, flexibel, kunna prioritera samt visa engagemang för ditt arbete och eleverna. Du förutsätts ha ett förhållningssätt som genomsyras av dialog, delaktighet och jämlikhet i mötet med elev, personal och vårdnadshavare.

Arbetsuppgifter

I det psykologiska arbetet ingår det att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn, både i det enskilda elevarbetet och i det övergripande förebyggande och hälsofrämjande arbetet.

Dina arbetsuppgifter tilldelas vid psykologgruppens ärendefördelning i dialog med din handledare och utifrån dina intressen och kompetens.

Det kan handla om:

  • Handledning och konsultation till medarbetare/arbetslag
  • Utveckling av skolans organisation
  • Medverkan i skolors elevhälsoteamsmöten
  • Utredning inom ramen för skolans psykologiska uppdragKvalifikationer

  • Vi söker dig som har examensbevis från psykologprogram eller kommer att få sådant innan anställningens början.
  • Du har goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i både tal som skrift samt kunna hantera digitala verktyg.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
  •  Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil

Villkor

100 % anställning under 1 årAnställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Kontakt
  • Magnusson Susann, 0522-696000
Publicerat 2023-02-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Return to job vacancies