Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Om jobbet

På Ramnerödsskolan kommer du att arbeta på en nybyggd skola i ett fantastiskt läge och möjligheter till varierande lärmiljöer. Du kommer också vara en del i att bygga en delvis ny organisation och skolkultur tillsammans med nya kollegor. Ramnerödsskolans arbete utgår ifrån dom tre värdeorden relation, tydlighet och förväntningar. Värdeorden omsätts i praktiskt arbete med eleverna bland annat genom metoderna och arbetssätten IBIS (inkluderande beteendestöd i skolan), EHM (elevhälsomöten) och prognosklusterarbete. Allt med utgångspunkt i eleverna och med målsättningen att alla elever efter avslutad grundskola skall kunna välja önskat gymnasieprogram.

Förskoleklassen är tillsammans med åk 1-3 lokaliserade på andra våningen i helt nybyggda hus D och klassrummen är nymöblerade med utgångspunkten att enkelt kunna variera och förändra lärmiljön utifrån elevernas behov och din pedagogiska tanke. I anslutning till klassrummen finns också våra nyrenoverade och nymöblerade separata fritidshemsavdelningar.

Arbetsuppgifter

  • I förskoleklassen ansvarar du för elevernas hela skoldag med balans mellan undervisning och lek. Tillsammans med en fritidspedagog utarbetar ni elevernas skoldag med utrymme för kreativitet, lek och lärande. 
  • Kärnuppdraget är undervisning med tillhörande för- och efterarbete samt bedömning.
  • Tillsammans med kollegor samarbeta för att skapa relation, trygghet och vidareutveckla undervisningen för att möjliggöra elevernas fulla potential.

Du kommer tillsammans med kollega att ansvara för undervisning i förskoleklass och delvis arbeta i fritidshemmet tillsammans med våra fritidspedagoger.

Vi söker dig som

  • Som alltid i alla lägen har ett elevperspektiv i arbetet och samtal med både elever och vuxna.
  • Är driven, kreativ och flexibel samt vill anta utmaningen att vara med och bygga strukturer och skolkultur.
  • Har förmågan att vara samarbetsinriktad och självständig samtidigt.
  • Är professionell, strukturerad och tydlig på ett sådant sätt att det skapar god relation, trygghet och förutsägbarhet bland elever och kollegor.

Du bör ha förståelse för och förmåga att i all sin tydlighet förmedla att skolan är elevernas hus där vuxna varje dag finns för elevernas skull.

Kvalifikationer

  • Lärarlegitimation inriktning förskoleklass

Det är meriterande att ha erfarenhet av att i samarbete med kollegor genomfört förändringsarbete av skolkultur.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230814
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/306
Kontakt
  • Niklas Velander, 0522-697102
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb