Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Vill du vara med i starten av en helt ny skola? Här får du en unik möjlighet! Tillsammans formar och skapar vi verksamheten.

Herrestadsskolan är en F-6 skola belägen i de västra delarna av Uddevalla. Herrestadsskolan kommer inför läsårsstart 20/21 att flytta in i en helt nybyggd fantastisk skola med moderna lokaler och kommer då att byta namn till Källdalsskolan. Förutom att alla klassrum får egna grupprum utmärker sig en fullskalig idrottshall, danssal, NO-sal, bildsal och egen sal för hemkunskap. I huset finns också fem arbetsrum för personal.

Skolan är organiserad med två rektorer som tillsammans leder var sin organisatorisk enhet, F-3 och fritidshem respektive 4-6, tillsammans omfattar enheterna ca 480 elever och har sex fritidshemsavdelningar. Fullt utbyggd kommer skolan att ha tre paralleller i varje årskurs. På Källdalsskolan kommer också en grundsärskoleenhet att finnas samt fritidsgård och filial till stadsbiblioteket.

Skolan har en hög andel behöriga och engagerade pedagoger som tillsammans arbetar för att eleverna ska trivas och utvecklas så långt möjligt. Vi tar ett gemensamt ansvar för vår verksamhet och våra barn.

Samarbete, kollegialt lärande och en drivkraft att vidareutveckla vår verksamhet kännetecknar skolan.

Vill du vara med!


Arbetsuppgifter
I din roll som speciallärare arbetar du med särskilt stöd på grupp- och individnivå. Arbetet innebär att kartlägga elevers särskilda behov, att undervisa och handleda elever, att göra pedagogiska bedömningar samt att handleda pedagoger i arbetslaget.
Du ingår i skolans elevhälsoteam ihop med rektorer, specialpedagog, kurator, skolsköterska och ytterligare en speciallärare.

Kvalifikationer
Vi vill att du har lärarlegitimation och är utbildad speciallärare. Inriktning mot matematik är en bonus, men även annan inriktning kan vara möjlig.

Du har vana att göra pedagogiska utredningar, att upprätta åtgärdsprogram samt att arbeta med individuellt anpassat stöd till elever och samverka med vårdnadshavare. Du har goda kunskaper i att möta barns olika behov, har god organisationsförmåga och är förtrogen med digitala läromedel/kompensatoriska hjälpmedel. Du arbetar med ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat bland såväl elever, vårdnadshavare som kollegor. Andra viktiga förmågor är att tycka om utmaningar, mod, vara lösningsfokuserad, flexibel och vara lyhörd för förändringar. Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen att söka tjänsten hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/70
Kontakt
  • Ulf Hjortsfeldt, 0522-695301
Facklig företrädare
  • Nås genom kommunens växel, 0522-69 60 00
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Tilbage til Ledige stillinger