Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Vill du vara med i starten av en helt ny skola? Här får du en unik möjlighet! Tillsammans formar och skapar vi verksamheten.


Herrestadsskolan är en F-6 skola belägen i de västra delarna av Uddevalla. Herrestadsskolan kommer inför läsårsstart 20/21 att flytta in i en helt nybyggd fantastisk skola med moderna lokaler och kommer då att byta namn till Källdalsskolan. Förutom att alla klassrum får egna grupprum utmärker sig en fullskalig idrottshall, danssal, NO-sal, bildsal och egen sal för hemkunskap. I huset finns också fem arbetsrum för personal.


Skolan är organiserad med två rektorer som tillsammans leder var sin organisatorisk enhet, F-3 och fritidshem respektive 4-6, tillsammans omfattar enheterna ca 480 elever och har sex fritidshemsavdelningar. Fullt utbyggd kommer skolan att ha tre paralleller i varje årskurs. På Källdalsskolan kommer också en grundsärskoleenhet att finnas samt fritidsgård och filial till stadsbiblioteket.


Skolan har en hög andel behöriga och engagerade pedagoger som tillsammans arbetar för att eleverna ska trivas och utvecklas så långt möjligt. Vi tar ett gemensamt ansvar för vår verksamhet och våra barn.


Samarbete, kollegialt lärande och en drivkraft att vidareutveckla vår verksamhet kännetecknar skolan.

Vill du vara med!


Arbetsuppgifter
Du arbetar som grundskollärare mot mellanstadiet där du leder och stimulerar eleverna i deras lärande och personliga utveckling på ett konstruktivt och inspirerande sätt utifrån elevernas egna förutsättningar. Du och dina kollegor planerar, genomför och följer upp undervisningen med den enskilde eleven i centrum.
Du kommer att vara en av mentorerna i år 4 och du undervisar i dina ämnen inom arbetslaget.


Kvalifikationer
Lärarlegitimation/examen med inriktning mot grundskolans år 4-6.Vi söker främst dig som har behörighet inom ämneskombinationen matematik/NO/Sv, men även andra ämneskombinationer kan vara möjliga.


Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation, struktur och riktning Vi vill att du ska vara engagerad, flexibel och se samarbete som en självklar förutsättning för verksamhetens utveckling.
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


För att trivas hos oss behöver du ha en positiv elevsyn där eleven står i fokus och vara duktig på att skapa goda och motivationshöjande relationer. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument, ett språkutvecklande arbetssätt och att jobba med IT-verktyg i undervisningen.


Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut.
Välkommen att söka tjänsten!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/66
Kontakt
  • Ulf Hjortsfeldt, 0522-695301
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0522-69 80 85
  • Lärarnas riksförbund, 0522-69 80 86
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Tilbage til Ledige stillinger