Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning
Vill du vara med i starten av en helt ny skola? Här får du en unik möjlighet! Tillsammans formar och skapar vi en bra verksamhet.


Herrestadsskolan är en F-6 skola belägen i de västra delarna av Uddevalla. Herrestadsskolan kommer inför läsårsstart 20/21 att flytta in i en helt nybyggd fantastisk skola med moderna lokaler och kommer då att byta namn till Källdalsskolan. Förutom att alla klassrum får egna grupprum, utmärker sig en fullskalig idrottshall, danssal, NO-sal, bildsal och egen sal för hemkunskap.


Skolan är organiserad med två rektorer som tillsammans leder var sin organisatorisk enhet, F-3 och fritidshem respektive 4-6, tillsammans omfattar enheterna ca 480 elever och har sex fritidshemsavdelningar. Fullt utbyggd kommer skolan att ha tre paralleller i varje årskurs. På Källdalsskolan kommer också en grundsärskoleenhet att finnas samt fritidsgård och filial till stadsbiblioteket.


Vår nuvarande specialpedagog går i pension och vi söker därför en ersättare.


Arbetsuppgifter
Tillsammans arbetar vi för att nå en god måluppfyllelse och att skapa en lustfylld, stimulerande och tillgänglig lärmiljö för alla våra elever.
I ditt uppdrag arbetar du på organisations-, grupp – och individnivå med kartläggning, handledning och observation av enskilda barn, elever eller grupper. Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt med att utveckla arbetet kopplat till stödinsatser och anpassningar för våra elever i behov av särskilt stöd.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare samtidigt som du stöttar skolledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i vårt elevhälsoteam och medverkar därigenom till en ökad verksamhets- och metodutveckling.


Kvalifikationer
Du som söker har en specialpedagogexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete som specialpedagog är det meriterande.

Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du gillar utmaningar och att kunna göra skillnad för den enskilda eleven. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därmed också leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen.
Som person är du strukturerad, trygg och stabil med en varm och positiv inställning till din omvärld. Du tar initiativ och kan på ett strukturerat och flexibelt sätt arbeta med de specialpedagogiska frågorna på skolan. Du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och tycker om att samarbeta, komma med nya idéer och hitta de bästa vägarna för att hjälpa eleverna framåt i deras lärprocess.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut.
Välkommen att söka tjänsten!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/64
Kontakt
  • Ulf Hjortsfeldt, 0522-695301
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0522-69 80 85
  • Lärarnas riksförbund, 0522-69 80 86
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Tilbage til Ledige stillinger