Uddevalla kommun, Socialtjänsten

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Vi söker en vikarie till Socialtjänstens Sektion Vuxen och funktionshinder, biståndsenheten SoL, under ordinarie biståndshandläggares föräldraledighet.
Enheten svarar för myndighetsutövning med handläggning av ansökan om behov av bistånd, enligt socialtjänstlagen från vuxna och främst från äldre personer, med behov av stöd och hjälp i sin livsföring.

Vi handlägger ärende med utredningsmetoden IBIC (individens behov i centrum).

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare hos oss, ansvar du för utredning och bedömning av behov och stöd för i huvudsak äldre personer. Vi handlägger ärenden med utredningsmetoden IBIC (individens behov i centrum). Vi hanterar våra ärende i verksamhetssystemet Procapita och SAMSA.

I ditt arbete som Biståndshandläggare har du ett nära samarbete med brukare och anhöriga, kollegor och utförare samt andra professioner och myndigheter.Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning som socionom/socialpedagogiska programmet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi välkomnar även ansökan från dig som studerar inom nämnda utbildningar och som genom utbildning fått kunskap om och erfarenhet av myndighetsutövning. Har du erfarenhet av att arbeta i IBIC är detta meriterande. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, lyhördhet och självständighet.Villkor

Körkort

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/57
Kontakt
  • Camilla Göthberg, 0522-696000
Facklig företrädare
  • Vision, 0522-696000
  • SSR, 0522-696000
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tilbage til Ledige stillinger