Uddevalla kommun, Kultur och Fritid

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Kultur och fritidsförvaltningen är organiserad i tre avdelningar, Administrativa avdelningen, Avdelning Kultur och bibliotek samt Avdelningen för fritid och unga. Inom Avdelning Kultur och bibliotek finns verksamheter inom kulturskola, fyra bibliotek, bokbuss, konst- och kulturarv, barn- och ungdomskultur samt offentliga arrangemang. Vi organiserar och genomför en mängd aktiviteter varje dag i Uddevalla kommun och behöver bli bättre på att nå ut till våra medborgare för att alla ska kunna ta del av våra verksamheter. Därför söker vi nu en kombinerad tjänst som biblioteksassistent och kommunikatör där stadsbiblioteket är den främsta arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör/biblioteksassistent kommer du arbeta med att skapa en användarvänlig och tillgänglig webb både när det gäller struktur och innehåll och se till att kultur och bibliotek når ut till så många som möjligt. Genom omvärldsbevakning och kunskaper inom olika sociala medier har du förmåga att välja ut och hantera olika kanaler för information och kommunikation. Du behöver därför vara uppmärksam på vilka omvärldsfaktorer som påverkar verksamheterna.

Du kommer arbeta med målgruppsanalyser och strategier för att nå olika målgrupper. Arbetet innebär även digital vägledning, nätverkande samt att administrera bland annat självbetjäningssystem och bokningssystem på biblioteket.

Tjänstgöring i stadsbibliotekets reception dag, kväll och helg ingår.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som kommunikatör/biblioteksassistent är det viktigt att du är både självgående, kreativ och initiativtagande. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor både på bibliotek och kultur/kulturskola vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta och ett strukturerat arbetssätt. Du tycker om att skapa nya relationer och arbeta i och med nätverk. För att arbeta i biblioteket behöver du vara serviceinriktad och ha ett pedagogiskt förhållningssätt.

Du är en duktig skribent och kan uttrycka dig väl på svenska. Du har goda kunskaper inom webb och webbpublicering (inklusive tillgänglighet), sociala medier, bildhantering och gärna foto/film. Du har arbetat några år med kommunikation eller angränsande område och har utbildning inom kommunikation, webb, bildhantering eller liknande.

Är du flerspråkig, gärna ett utomeuropeiskt språk och har körkort är det meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/49
Kontakt
  • Gunilla Svensson, 0522-69 65 37
  • Helena Bennehed, 0522-69 65 15
Facklig företrädare
  • Maria Forsberg, Vision, 0522-69 65 36
  • Lena Gråberg, 0522-69 65 06
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tilbage til Ledige stillinger