Uddevalla kommun, Kommunledningskontoret

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Vilka är verksamhetens mål?

Enheten för planering och styrning är en del av kommunledningskontorets ekonomiavdelning. Enhetens uppdrag är att förse den politiska och verkställande ledningen med underlag avseende ekonomi och verksamhet för att ge dem förutsättningar för att kunna styra mot uppsatta mål. Enheten ingår i kommunens centrala ekonomiavdelning som utöver planering och styrning ansvarar för redovisning, finansfrågor och internbank samt upphandling och inköp. Totalt består ekonomiavdelningen av 30 tjänster.

Vilka mål arbetar befattningsinnehavaren mot inom ramen för verksamhetens mål och vilka ansvarsområden har hon/han?

Centralt för enheten är att verka för att relevant information görs tillgänglig med ett kommunalt helhetsperspektiv i planering, uppföljning och analys. I uppgiften ingår övergripande ansvar för att administrera, bereda ärenden, initiera, driva och följa upp kommunens övergripande planering i vid bemärkelse.

Vilka arbetsuppgifter ingår för att uppfylla de mål befattningsinnehavaren har?

Enhetens ansvar omfattar bl.a. uppgifterna att utveckla och förvalta kommunens styrning, övergripande planering, analys och uppföljning såsom budgetprocess, införande och systemförvaltning av beslutsstödsystem, samordning av kommunens lokalförsörjning, befolkningsprognos, omvärldsbevakning, jämförelser internt och externt, internkontroll, och statistik. Enheten gör även utredningar av kommunövergripande karaktär. Du kommer att vara enhetschef för en grupp på fem individer, som arbetsledare ska du kunna sätta dig in i samtliga delar för att kunna stödja och coacha enheten samt även självständigt driva strategiska frågor. I tjänsten ingår också att vara controller för kommunen i ett övergripande perspektiv.

Kravspecifikation

Vi söker dig som är trygg i din roll och beredd att ta initiativ för att nå resultat och att du sätter ett värde i att utföra uppgifterna med bra kvalitet. Du har lätt för att samarbeta med andra och som chef skapar du engagemang och delaktighet. Du har en positiv attityd i dina relationer samt är tydlig i din kommunikation, både inåt och utåt.

Vilka övriga krav bör ställas?

Viktiga kvalifikationer är relevant högskoleutbildning i ekonomi, gärna med inriktning på offentlig förvaltning. Ett krav är erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av ledarskap i en offentlig organisation. Du ska kunna utrycka dig tydligt och klart på svenska i både tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/26
Kontakt
  • Bengt Adolfsson, 0522-696015
Publicerat 2020-02-04
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Tilbage til Ledige stillinger