Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

I Uddevalla arbetar studie- och yrkesvägledarna i en gemensam organisation med en chef, enhetschef på Vuxenutbildningen. Förutom det dagliga arbetet på VUX arbetar studie- och yrkesvägledarna också tillsammans i gemensamma projekt och hjälper och stöttar varandra både inom den egna verksamheten men även mellan de olika verksamheterna. Tillsammans genomförs APT och kompetensutveckling. I organisationen finns en studievägledare som i sitt uppdrag har en viss del samordningsfunktion.

Vi behöver nu rekrytera en studie- och yrkesvägledare till Uddevalla vuxenutbildning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med samtliga förkommande syv-uppgifter inom vuxenutbildningen såsom upprättande av Individuella studieplaner (ISP) vägledning- och motiverande samtal, delta vid olika typer av informationsträffar, ta emot elevgrupper, samt genomföra besök hos någon av våra samarbetspartner inom och utom kommunen. Du deltar också i planering av nya utbildningar, där du anlägger ett vuxen - och elevperspektiv. Då förutsättningen för studier för många elever är en fungerande ekonomi, ägnas en del av arbetstiden åt CSN-frågor.

Kvalifikationer

Du ska ha examen som studie- och yrkesvägledare. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för att fungera väl inom yrket. Vägledarna på VUX arbetar i en sammansvetsad och välfungerande grupp där arbetet fördelas gemensamt, där man täcker upp för och stöttar varandra. Det är därför av yttersta vikt att du har lätt att samarbeta och är prestigelös. Vuxenutbildningen har ledordet omställning. Det innebär att förändringar kan gå snabbt och beslut kan ändras fort, vilket ställer stora krav på att du är flexibel och har stor egen initiativförmåga och drivkraft. Drygt 3000 elever genomför någon form av utbildning på VUX i Uddevalla under året och syv genomför ca 7000 individuella samtal. Du måste därför vara mycket strukturerad i ditt arbete och ha ett serviceinriktat förhållningssätt.

Villkor

Du bör ha arbetat som studie- och yrkesvägledare en tid, gärna på vuxenutbildningen och/eller på gymnasiet så att du är väl förtrogen med relevant lagstiftning och styrdokument.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/22
Kontakt
  • Kristina Danielski, 0522-697857
Facklig företrädare
  • Kajsa Årebo Balsanius LR, 0522 69 68 72
  • Teuvo Kanerva Lärarförbundet, 0522 69 80 83
Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tilbage til Ledige stillinger