Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Du har som rektor i Uddevalla kommun förmånen att arbeta i en rektorsgrupp som lever efter devisen "Vi gör varandra bra!". Hos oss har du stor frihet att tillsammans med dina medarbetare utforma er specifika verksamhet, samtidigt som du aldrig står ensam med de större utmaningarna.

Nu söker vi en rektor till Herrestadsskolan/Källdalsskolan år F-3. Skolan är belägen i de västra delarna av Uddevalla kommun. Herrestadsskolan kommer inför läsårsstart 2020/2021 att flytta in i en helt nybyggd skola med moderna lokaler och kommer då att byta namn till Källdalsskolan. Skolan är organiserad med två rektorer som tillsammans leder var sin organisatorisk enhet, F-3 och fritidshem respektive 4-6, tillsammans omfattar enheterna ca 460 elever och sju fritidshemsavdelningar. Fullt utbyggd kommer skolan att ha tre paralleller i varje årskurs. På Källdalsskolan kommer också en grundsärskoleenhet att finnas, som leds av en grundsärskolerektor samt fritidsgård och en filial till stadsbiblioteket.  

Din främsta uppgift som rektor kommer bli att, tillsammans med rektorskollegor och medarbetare, utveckla verksamheten ur ett helhets- och elevperspektiv.

-Ditt arbetssätt präglas av kreativitet och mod.

-Du har ett gott förhållningssätt och lätt för att bygga goda relationer.

-Du trivs med att arbeta i team och sätter "laget före jaget".

-Du drivs av en vilja att arbeta målinriktat och att åstadkomma resultat. Du skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare i arbetet med verksamhetens gemensamma mål och kulturbyggande av en ny skola. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta tillsammans med yrkesskickliga rektorskollegor och med stöd av vårt förvaltningsteam. Grundskolan leds av en verksamhetschef och rektorsgruppen omfattar 25 chefer och rektorer. Gruppen präglas av en stark "dela-kultur" och kollegialt lärande. En uppskattad resurs för rektorerna är Utvecklingsenheten, grundskolans egen avdelning för stöd och råd i systematiskt kvalitetsarbete, kompetensutveckling och rektors pedagogiska ledarskap. Du har som rektor tillgång till administrativt, ekonomiskt och juridiskt stöd. Alla nya rektorer i grundskolan erbjuds en mentor. 

Ansvarsområde

Tjänsten omfattar ansvar för verksamhet och verksamhetsutveckling, ekonomi och medarbetare samt arbetsmiljö för medarbetare och elever. Grundskolans fokusområden är Ökad måluppfyllelse samt Trygghet och studiero.

Kvalifikationer

Akademisk högskoleexamen med pedagogisk inriktning krävs. Du behöver ha erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet. Rektorsutbildning samt erfarenhet av att ha arbetat som rektor kommer att bedömas som meriterande vid rekryteringen. Du behöver vara väl insatt i lärprocesser och förutsättningar för lärandet.

Genom ett aktivt deltagande i den dagliga verksamheten entusiasmerar du din personal, har visioner men också förmågan att omsätta idéer till praktisk handling. I ditt ledarskap bygger du framgångsrikt en vi-känsla såväl med personal som med kollegor och lagspel och samarbete genomsyrar ditt arbete samtidigt som du är en trygg, tydlig och viljestark ledargestalt. Du är en person som har lätt för att bygga goda relationer och har samtidigt förmågan att skapa struktur och ordning. Vi vill att du som söker denna tjänst har stor drivkraft, vilja och uthållighet i skolutvecklingsprocesser och att bygga en ny skola.  

Hos oss får du förutsättningar att lyckas som rektor!

Sista ansökningsdag 19 februari.

Intervjuer planeras till 3 mars.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/561
Kontakt
  • Peter Madsen, verksamhetschef grundskola, 0522- 69 70 08
  • Lisa Thörn, bitr.verksamhetschef , 0522-69 58 69
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0522-69 80 85
  • Lärarnas riksförbund, 0522-69 80 86
  • Lärarförbundet skolledare, 0522-69 80 85
Publicerat 2020-01-28
Sista ansökningsdag 2020-02-19

Tilbage til Ledige stillinger